Nieuwe kerndoelen Nederlands (2025): wat betekenen ze en hoe werk je ermee?
Nieuwe kerndoelen Nederlands (2025): wat betekenen ze? Ontdek de actualisatie, conceptkerndoelen Nederlands en hoe je ermee werkt. SLO en OCW info.
Nieuwe kerndoelen Nederlands (2025): wat betekenen ze? Ontdek de actualisatie, conceptkerndoelen Nederlands en hoe je ermee werkt. SLO en OCW info.
Help je kind deze zomer met plezier lezen en voorkom de zomerdip! Ontdek tips, zoals leesbingo, speurtochten en meer om lezen leuk en interactief te maken. Lees hoe technologie en dagelijkse activiteiten kunnen bijdragen aan de leesvaardigheid van je kind.
Het kleurenmonster is niet meer weg te denken uit een kleuterklas. Hij komt ook regelmatig op bezoek bij mijn coachsessies. Met dit haakpatroon maak je het kleurenmonster op handformaat.
Het Kleurenmonster krijgt gelukkig hulp van een vriendelijk meisje die alle kleuren en gevoelens stap voor stap benoemt. Het Kleurenmonster kan zijn emoties nu beter begrijpen. Bij het bordspel helpt het meisje het Kleurenmonster taal te geven aan alle emoties.
Wil jij een yogales vol emotie? Dan is dit het avontuur voor jou! De yogales die hoort bij het prentenboek Het Kleurenmonster.
Download de les mét gratis verwerking en yoga kleurplaten.
Ontdek hoe het Kleurenmonster en kinderyoga elkaar versterken! Leer hoe je in de klas of thuis spelenderwijs met emoties werkt, met kindvriendelijke houdingen voor elke kleur en emotie.
Ontdek de 6 beste gratis tools voor begrijpend lezen in 2025. Kindvriendelijk, effectief én direct inzetbaar thuis of in de klas.
Combineer begrijpend lezen, kinderyoga en mindfulness in groep 4-8. Lees hoe kinderen leren met hun lijf én hart. Gratis teksten voor thuis of school.
Mindfulness is eigenlijk een eeuwenoude techniek die de laatste jaren in populariteit is toegenomen. Het draait om het bewustzijn van het huidige moment – zonder oordeel. Maar waarom zou jij, als onderwijsprofessional, mindfulness moeten overwegen?
Waarom is zelfcompassie nu juist zo belangrijk voor jou als leerkracht? Omdat je het verdient om aardig te zijn voor jezelf. Vaak zijn leerkrachten geneigd zich overmatig in te spannen voor hun leerlingen en school, terwijl ze weinig tijd nemen om voor zichzelf te zorgen. Zelfcompassie helpt je even pas op de plaats te maken en te erkennen dat je ook maar een mens bent die grenzen heeft.