Ga naar de inhoud
ouder en kind yogales op reis naar de camping

Gratis Ouder & Kindyogales: Op vakantie naar de camping

  • 6 min read

Ontdek onze gratis ouder-kindyoga les ‘Op Reis naar de Camping’! Deze 30 minuten durende yogales neemt jullie mee op een fantasierijke kampeertrip, versterkt de band tussen ouder en kind en bevordert fysieke en emotionele gezondheid.

superhelden in de nacht- yogales

Gratis Yogales voor kinderen: Superhelden!

  • 6 min read

Ontdek de magie van onze Superhelden Yogales, een uniek avontuur dat kinderen van 3 tot 7 jaar en ouder uitnodigt om hun innerlijke krachten te verkennen.

Deze blog neemt je mee op een reis waar yoga en fantasie samenkomen, waarbij kinderen leren zich te uiten als Spider-Man, Catwoman, Batman, Superman, Hulk, en Iron Man.
Ze zullen niet alleen fysieke houdingen meester maken, maar ook de kracht van hun adem ontdekken als hun eigen, unieke superkracht!
Met een kalmerende eindontspanning die de jonge helden naar het land van dromen leidt, benadrukt deze les het belang van rust na heroïsche daden.
Perfect voor ouders en leerkrachten die op zoek zijn naar een inspirerende en educatieve activiteit die creativiteit, zelfvertrouwen en lichaamsbewustzijn bevordert.

de lente is er! yogales

Hallo Lente! Gratis Yogales voor Peuters

  • 6 min read

Ontdek de wonderen van de lente met een speciaal ontworpen yogales voor peuters en jonge dreumessen. Deze blog verkent een unieke les die de fysieke, emotionele, en cognitieve ontwikkeling van kinderen stimuleert door middel van speelse yoga houdingen geïnspireerd op de lente. Van het uitgroeien van een zaadje tot een bloem tot het fladderen als een vlinder, elke activiteit bevordert motoriek, flexibiliteit, verbeelding, en zelfvertrouwen. Deze holistische benadering moedigt kinderen aan om het plezier van beweging, de kracht van ademhaling, en de schoonheid van samenwerking te ervaren, terwijl ze een diepe verbinding met de natuurlijke wereld ontwikkelen.

kinderyoga met prentenboeken

Beleef Prentenboeken met KinderYoga!

  • 6 min read

In dit artikel leg ik uit hoe je prentenboeken met kinderyoga kan combineren in de klas of opvang. Het leidt leerkrachten en pedagogisch medewerkers door het proces van het kiezen van een geschikt prentenboek, het selecteren van een passende locatie, het afstemmen van yogahoudingen op het verhaal, en tenslotte het samen beleven van het avontuur.

Met Aandacht Lesgeven, dat wil jij toch ook?

  • 16 min read

‘Ik droomde dat niemand naar mij luisterde…’. zei Michel met een zenuwachtig lachje. Een scene op mijn tv die gelijk honderden gedachten en herinneringen opriepen.
Grappig, blijkbaar ben ik niet de enige die deze droom heeft. Zelfs nadat ik jaren voor de klas stond, kwam diezelfde droom terug in de laatste nacht na een zomervakantie.

juf op kruk

Mindfulness en Yoga in de Klas – Hoe pak je dit aan?

  • 6 min read

Oké, je denkt er dus aan om met je klas mindfulness en yoga-oefeningen te doen, maar je hebt geen idee waar je moet beginnen… Je bent overtuigd van de voordelen van mindfulness voor je kids, maar je hebt geen idee welke oefeningen je kan doen en wanneer je ze dan zou moeten doen?
Na het lezen van dit artikel, kan jij morgen gelijk beginnen met yoga in de klas!

aandachtig lezen

Motivatieproblemen oplossen in de klas vanuit een nieuwe hoek

  • 13 min read

Op een zondagochtend zat ik lekker te lezen. Dit keer in The Almanack of Naval Ravikant. Daar kwam ik ‘m tegen. Het Princibal-Agentprobleem.

Dit uitgangspunt was voor mij een eye-opener. Ik zie verbindingen met formatief leren, met eigenaarschap, intrinsieke motivatie, onderzoekend leren… Allemaal bekende onderwijstermen.

Maar ik vroeg mij ook direct af: waarom ben ik dit niet eerder tegengekomen?!

Schelpen en stenen op een gekleurd kleedje

Reis Mee met Slak naar Je Binnenwereld

  • 8 min read

Het slakkenhuis is een prachtige metafoor voor de reis naar de binnenwereld. Het huisje geeft een gevoel van rust en veiligheid. In dit artikel vertel ik je graag meer over deze en andere favoriete werkvormen!