Ga naar de inhoud

Ieder kind verdient een ontspannen leerkracht

juf leest een boek

Met Aandacht” onze
Cursus voor Leerkrachten

Laura geeft jou in drie inspirerende bijeenkomsten de tools om ‘met aandacht’ voor de klas te staan.

Als leerkracht sta je de hele dag ‘aan’. Uitleg geven, vragen beantwoorden, observeren, rondes lopen. En dan ook kinderen troosten als ze verdriet hebben, moeite hebben met vriendjes maken of thuis vervelende dingen hebben meegemaakt.

juf werkt terwijl de zon onder gaat

Dat is hard werken. Daarom verdien jij ook een moment voor jezelf. Je verdient het om met plezier en ontspanning voor de klas te staan. En een blije juf of meester, zorgt voor blije kinderen! Daar doen we het toch voor?!

Of je nou net start in het onderwijs of al jaren voor de klas staat. Het is steeds weer afstemmen en je balans zoeken. Met Aandacht… is de cursus dat je helpt ontspannen. Onze oefeningen komen uit bewezen stressreductie oefeningen zoals mindfulness.

We geven je eenvoudige oefeningen voor zowel thuis als in de klas, zodat je altijd met aandacht kunt lesgeven.

Werken met aandacht en ontspanning, dat zorgt voor werkplezier!

Laura van der Mark
adempauze

Wat kun je verwachten?

Meer aandacht voor jezelf en je klas

Ontspanning en rustmomenten

Praktische oefeningen voor thuis

Leuke oefeningen voor in de klas

Online lesmateriaal & meditaties

Over Laura

Welkom bij “Met Aandacht”! Ik ben Laura, de oprichter van Leerkriebels en jouw trainer in deze mindfulness en ontspanningscursus, speciaal voor leerkrachten. Met mijn uitgebreide achtergrond als leerkracht en remedial teacher, ben ik enthousiast om jou te begeleiden naar meer bewustzijn en balans in zowel je professionele als persoonlijke leven.

In de klas en mijn praktijk heb ik gezien hoe belangrijk het is om vanuit ontspanning les te geven. Met deze training wil ik leerkrachten niet alleen tools geven om met stress en druk om te gaan, maar ook een fijn moment van ontspanning. Als Mindfulnesstrainer MBSR en Kinderyogadocent, laat ik je kennis maken met praktische ademhalings- en ontspanningsoefeningen die je kunt toepassen in de klas en daarbuiten.

Veel mensen zijn vaak verrast als ze ontdekken dat ik ook mediteer en mij verdiep in mindfulness. Maar dat is precies wat mijn werkwijze uniek maakt. Als MBSR-trainer en yogadocent combineer ik mijn enthousiasme met rust en aandacht.

juf leest boek

Wat maakt de cursus “Met Aandacht” zo speciaal?

Ik kom uit de praktijk. Ik heb zelf ervaren hoe uitdagend het onderwijs kan zijn en deel graag de inzichten uit mijn eigen reis. ik weet waar we het over hebben, niet alleen omdat we de ‘theorie’ hebben gelezen, maar omdat ik het zelf heb gedaan. In deze training combineer ik mijn ervaring als leerkrachten, om jouw te ondersteunen in je reis naar bewuster en aandachtiger lesgeven.

Wat zeggen anderen?

Verbinding met jezelf én je klas, dat gun ik elke leerkracht

Laura van der Mark

“Met Aandacht” vs
MBSR voor onderwijs

Wat maakt “Met Aandacht” anders dan andere mindfulness-trainingen? Het antwoord is simpel: echte ervaring als leerkracht. Ik ben niet zomaar een trainer; ik ben een leerkracht die de uitdagingen van het onderwijs van binnenuit kent. Elke oefening, elke techniek en elk inzicht, komt voort uit mijn eigen ervaringen in het lesgeven.

In tegenstelling tot veel andere programma’s, is deze training speciaal ontworpen om tegemoet te komen aan de specifieke situaties waar leerkrachten mee te maken krijgen. Ik weet hoe het voelt om een klas vol energieke kinderen te managen, om te gaan met de druk van oudergesprekken en om de balans te vinden tussen werk en privé. Daarom zijn deze methoden niet alleen theoretisch effectief, maar ook praktisch toepasbaar.

Blije Leerkracht, Blije Klas

In een beroep waar burn-outs op de loer liggen, hebben we heel mooi uren voor Duurzame Inzetbaarheid in de CAO staan. Met deze cursus kan je ze eindelijk zinvol en gericht inzetten! Je leert vaardigheden die helpend zijn op zowel persoonlijk als professioneel vlak. De cursus versterkt je aanwezigheid in de klas, maakt interacties bewuster en creëert een omgeving van rust en begrip.

‘Met Aandacht’ valt ook binnen je scholingsbudget. Dit is een budget voor jou beschikbaar is vanuit je CAO. Het levert waarde voor jezelf, je klas en het contact met collega’s. Een cursus die de kwaliteit van jouw onderwijs versterkt. Een blije leerkracht, een blije klas.

In een wereld vol quick fixes nodigt deze cursus je uit om even te vertragen. Dit is een echt pauzemoment voor jou.

drie elementen Met Aandacht

Wat zit er in deze mindfulnesscursus?

Elke bijeenkomst besteden we aandacht aan elementen van Geweldloze Communicatie, Zelfcompassie, Mindfulness en Begeleide ontspanning.

Je ontvangt naslagwerk om je verder te verdiepen. Maar ook om te ontdekken hoe jij dit gedurende je werkweek (en je leven) kan inzetten. Je kan zelf kiezen welke opdrachten en achtergrondinformatie je wilt doornemen.

Lesdag 1: Aandacht voor jezelf

Wat mindfulness en aandacht is en hoe deze werkt. Herkennen van je eigen gevoelens en behoeften. Grenzen (h)erkennen en aanvoelen.

Lesdag 2: Aandacht voor interactie

Aandacht voor interactie: Luisteren met aandacht. Verwoorden van je behoeften en grenzen. Aandacht voor jezelf terwijl je interactie hebt.

Lesdag 3: Aandacht & Balans in je werkweek

Eigenschappen van stress en wat dit met je doet. Mindfulmoments in je werkweek Je eigen balans vinden tussen ontspanning en inspanning.

En natuurlijk veel momenten van begeleide ontspanning!

Juf in de natuur

Hoe ziet een bijeenkomst er ongeveer uit?

  • Aankomen: een moment van schakelen en ontspanning.
  • Korte uitwisseling: korte check-in. Hoe zit iedereen erbij? Wat hebben we afgelopen weken geoefend?
  • Aandachtsoefening: hands-on ervaring met korte mindful momenten, voor jezelf of met de klas.
  • Theorie & Instructie: een uitleg over de oefeningen of concepten die tijdens de sessie aan bod komen.
  • Pauze: een moment om even te lopen, naar het toilet te gaan of informeel te kletsen.
  • Praktische Oefening: een nieuwe oefening, gekoppeld aan de theorie.
  • Ontspanning & Afsluiting: een korte geleide ontspanningsoefening om af te ronden.
juf op kruk

Nieuwsgierig?
Laat je gegevens achter…

… dan laat ik je weten wanneer er weer een nieuwe cursus start.
Wil je een cursus of workshop voor jouw school aanvragen? Neem dan contact op!

Nog onbekend

15.30 – 17.30

175,- (incl 21% BTW)

Deze Mindfulnesscursus wil ik voor mijn schoolteam!

In een wereld vol ‘GO GO GO!!’ nodigt deze cursus je uit om even te vertragen. Dit is een echt pauzemoment voor jou. Hoewel deze mindfulnesscursus gericht is op individuele deelnemers, begrijp ik dat scholen ook baat kunnen hebben bij een op maat gemaakt aanbod voor hun team. Wil je de voordelen van mindfulness delen met je collega’s en samen werken aan een rustiger en meer gefocust schooljaar?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en een cursus op maat voor jouw schoolteam te organiseren. Of je nu een intern-begeleider, directeur of teamleider bent, we denken graag met je mee!

Meest Gestelde Vragen (FAQ)

Wat maakt de “Met Aandacht” mindfulnesscursus uniek?

Laura, de trainer, combineert haar uitgebreide ervaring als leerkracht met mindfulness en ontspanningstechnieken, waardoor de cursus praktisch en waardevol is voor leerkrachten.

Wat zijn enkele oefeningen die ik kan verwachten tijdens de “Met Aandacht” cursus?

De cursus omvat praktische oefeningen voor zowel thuis als in de klas, zoals ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen.

Hoeveel tijd moet ik wekelijks investeren in de training?

De training is ontworpen om flexibel te zijn en aan te sluiten bij de drukke schema’s van leerkrachten. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten. Er zitten twee weken tussen de bijeenkomsten. Je oefent dagelijks tussen de 5 en 30 minuten met aandacht en ontspanning.

De cursus is op zo’n manier opgebouwd dat je zelf kan kiezen welke elementen voor jouw belangrijk zijn, en dus ook hoeveel tijd jij in jezelf kan en wil investeren.

Hoe kom ik bij Studio Loevenhout?

De studio bevindt zich in de plint van het complex Loevenhout in Overvecht-Noord nabij de A2 Utrecht-Amsterdam en de ring N230 en is goed bereikbaar met de auto en openbaar vervoer. Gratis parkeren kan voor de deur en in de directe omgeving. Winkelcentrum Overvecht en De Gagelhof zijn op loopafstand.

Auto
Studio Loevenhout ligt vlak bij de N230 Ring Utrecht Noord die de A2 en de A27 met elkaar verbindt. Gratis parkeren kan voor de deur en in de directe omgeving.

Openbaar vervoer
Neem vanaf Utrecht Centraal bus 3 richting Zuilen/Overvecht en stap uit bij de halte Oranjerivierdreef. Vanaf de halte Oranjerivierdreef is het ongeveer 100 meter lopen naar de Studio Loevenhout.

Studio Loevenhout
Pretoriadreef 49
3564 X Utrecht

Kan ik parkeren bij Studio Loevenhout?

De studio bevindt zich in de plint van het complex Loevenhout in Overvecht-Noord nabij de A2 Utrecht-Amsterdam en de ring N230 en is goed bereikbaar met de auto en openbaar vervoer. Gratis parkeren kan voor de deur en in de directe omgeving. Winkelcentrum Overvecht en De Gagelhof zijn op loopafstand.

Auto
Studio Loevenhout ligt vlak bij de N230 Ring Utrecht Noord die de A2 en de A27 met elkaar verbindt. Gratis parkeren kan voor de deur en in de directe omgeving.

Is de gratis proefles ook in Utrecht?

Zeker! De proefles geeft Laura ook in Studio Loevenhout. Een prachtige studio in Utrecht. het adres is Pretoriadreef 49, 3564 BP Utrecht

Kan dit worden betaald door mijn school?

Zeker, “Met Aandacht…” is een training waar je klas en je organisatie iets aan heeft. Hij is erg geschikt voor leerkrachten die zoeken naar meer balans in hun werk. Je kunt de uren wegschrijven onder ‘duurzame inzetbaarheid’. Je leert in balans les te geven en hoe je beter voor jezelf kan zorgen. Je moet dit natuurlijk wel eerst overleggen met je leidinggevende 🙂

Is de training geschikt voor zij-instromers?

Absoluut! Of je nu al jaren in het onderwijs zit of net de overstap hebt gemaakt, “Met Aandacht…” is ontworpen om elke leerkracht te ondersteunen. Zij-instromers kunnen vaak een frisse blik hebben, maar kunnen ook geconfronteerd worden met uitdagingen. Deze training helpt je om met aandacht en vertrouwen voor de klas te staan.

Is de training geschikt voor startende leerkrachten?

Jazeker! Beginnen als leerkracht kan overweldigend zijn. Er komt zoveel op je af en de verwachtingen zijn hoog. “Met Aandacht…” biedt je de tools om vanaf het begin met zelfvertrouwen en balans in het onderwijs te staan. Het helpt je om je energie te behouden en elke dag met plezier les te geven.

Is dit een MBSR-training voor leerkrachten?

“Met Aandacht…” is geïnspireerd op de principes van MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) en is speciaal aangepast voor de unieke uitdagingen en behoeften van leerkrachten. Hoewel het niet een traditionele MBSR-training is, bevat het wel de kernprincipes en oefeningen die specifiek zijn afgestemd op het onderwijs.

De grote verschillen: Met Aandacht is er meer ruimte voor begeleide ontspanning en oefeningen rondom communicatie. Ook heb ik de aandachtsoefeningen zo toegankelijk en compact mogelijk gemaakt, zodat je het ook echt daadwerkelijk kan inzetten tijdens je werkdag.

Wat is het verschil tussen “Met Aandacht” en andere mindfulness-cursussen?

“Met Aandacht” is speciaal ontworpen voor leerkrachten en is gebaseerd op echte ervaringen in het lesgeven. Terwijl andere cursussen algemene mindfulness-technieken kunnen aanbieden, richten wij ons specifiek op de unieke uitdagingen en behoeften van leerkrachten.

Daarnaast combineren we mindfulness met begeleide ontspanning (yoga nidra of NSDR), Geweldloze Communicatie en Zelfcompassie.

Is de training ook geschikt voor onderwijsassistenten of andere onderwijsprofessionals?

Absoluut! Hoewel “Met Aandacht” is ontworpen voor leerkrachten, kunnen onderwijsassistenten en andere onderwijsprofessionals ook veel baat hebben bij de technieken en inzichten die worden aangeboden.