Ga naar de inhoud

Hoera, ik ben kinderyoga docent!

  • 2 min read
Keurmerk kinderyoga

Je raakt als mens nooit uitgeleerd. Deze zomer heb ik mijn tanden gezet in de opleiding tot kinderyoga docent. Zo kan ik tijdens mijn begeleiding aan kinderen nog meer oefeningen inzetten om het lichaamsbewustzijn te versterken.

Naast de reguliere opleiding heb ik ook mooie aanvullende modules gevolgd zoals Chakra yoga, kindermassage, yoga anatomie en stippenyoga. Alles wat ik heb geleerd heb ik deze zomer direct in de praktijk kunnen brengen bij Kinderdagverblijf Prins Heerlijk in Utrecht. De peuters hebben genoten van mooie yogaverhalen en ademspellen!

Waarom heb ik mij verdiept in kinderyoga?

Bij de Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) training is bewegen met aandacht een vast onderdeel. Bij deze meditatie voer je zachte yogahoudingen uit, terwijl je opmerkt wat er allemaal gebeurt in je lijf.

Tijdens mijn begeleiding merkte ik dat kinderen ontzettend veel plezier beleven aan deze oefeningen, ikzelf trouwens ook! Voor mij was dit genoeg reden om dit element te vergroten. Dat is het leuke van een eigen bedrijf: je kan volledig je eigen hart volgen!

Keurmerk kinderyoga

Hoera, ik ben kinderyoga docent!