Ga naar de inhoud

Gratis Yogales voor kinderen: Superhelden!

  • 6 min read
superhelden in de nacht- yogales

In een wereld waar elk kind een verborgen kracht heeft, nodigen we de jonge helden uit om hun cape te grijpen en zich aan te sluiten bij onze Superhelden Yogales!

Deze unieke les is speciaal ontworpen voor kinderen van 3 tot 7 jaar, maar spreekt net zo gemakkelijk tot de verbeelding van oudere kinderen op de basisschool.

Het is een avontuurlijke reis waarbij we de kracht van yoga combineren met de spannende wereld van superhelden, om niet alleen het lichaam te versterken, maar ook het zelfvertrouwen en de innerlijke held te ontdekken.

Terwijl we ons inleven in onze favoriete superhelden, verkennen we krachtige yogahoudingen die ons leren hoe we onze eigen unieke superkrachten kunnen onthullen. Van de behendige bewegingen van Spiderman tot de krachtige poses van Wonder Woman, elk kind krijgt de kans om te schitteren en hun persoonlijke superheld te worden.

Dus trek je superheldenpak aan, neem je plaats in op de yogamat, en bereid je voor op een les vol avontuur, ontdekking, en plezier. Of je nu de snelheid van The Flash hebt, de wijsheid van Batman, of de vriendelijkheid van Captain America, er is een plek voor elke jonge held in onze yogales. Laten we samen de krachten bundelen, onze innerlijke helden naar boven brengen, en de wereld laten zien wat we kunnen!

Veel beweeg-plezier!

Groetjes
Laura

Welkom bij deze dynamische en inspirerende superhelden yogales, die de avonturen van Spider-Man, Catwoman, Batman, Superman, Hulk, en Iron Man integreert, en afsluit met een focus op de krachtige superkracht van ademhaling. Deze les is ontworpen om kinderen van 3 tot 7 jaar, en zelfs die op de basisschool, te betrekken bij het ontdekken van hun innerlijke krachten door middel van yoga.

Superhelden Yogales

Opening: De Oproep tot Avontuur

Begin met een kort verhaal over hoe onze favoriete superhelden samen zijn gekomen om de wereld te redden. Nu hebben ze de hulp van alle jonge superhelden nodig. Vraag de kinderen welke superheld ze vandaag willen zijn.

Spider-Man Pose (Krijger II Variatie)

Sta met je benen wijd, buig een knie en strek je armen uit naar de zijkanten. “Zoals Spider-Man, klaar om zijn webben te schieten. Voel de kracht in je benen en armen terwijl je je webben schiet om de stad te redden.”

Catwoman Sluipen (Kat Pose)

Kom op handen en knieën voor een kat-cow stretch, maar met een twist. Beweeg soepel en stil, “net als Catwoman die door de nacht sluipt. Kan je je rug rond maken en dan weer plat? Beweeg zachtjes en met behendigheid.”

Batman Vliegt (Vleermuis Pose)

Sta met de voeten iets uit elkaar en buig lichtjes door de knieën. Kantel voorover met de armen gestrekt naast de oren, “alsof je cape wappert terwijl je over Gotham City vliegt. Voel hoe je door de nacht zweeft, klaar om te helpen waar nodig.”

Superman/Superwoman Vlucht (Liggend op de Buik, Armen Gestrekt)

Lig op je buik en til zowel je armen als benen van de grond. “Zoals Superman en Superwoman die hoog boven de wolken vliegen. Voel de kracht in je armen, benen en rug terwijl je de wereld van bovenaf beschermt.”

Hulk Smash (Stoel Pose met Krachtige Armen)

Sta met de voeten op heupbreedte, buig de knieën alsof je op een stoel gaat zitten en laat je armen krachtig naar beneden komen. “Voel de kracht van Hulk terwijl je je armen laat zakken om een ‘smash’ te doen. Hoe sterk zijn jouw benen en armen?”

Iron Man Lanceert (Krijger I Variatie)

Sta met een been voor en het andere achter je, buig de voorste knie, en strek de armen voor je uit, handpalmen naar voren alsof je je repulsors lanceert. “Als Iron Man, klaar om op te stijgen en je energiestralen te lanceren. Voel de energie door je handen stromen.”

Ontdek je Eigen Superkracht: De Kracht van Adem (Pranayama)

Zit comfortabel met gekruiste benen en richt je op je ademhaling. “Elke superheld heeft een unieke kracht, en jij ook! Voel hoe je adem je energie geeft. Je adem is je eigen superkracht die je altijd bij je draagt. Wanneer je rustig en diep ademt, kun je je kalm en sterk voelen, klaar om elke uitdaging aan te gaan.”

De Helden Gaan Slapen – Een Lichaamsbewustzijn Verhaal

Na een dag vol heldendaden en avonturen, is het tijd voor onze superhelden om te rusten en hun krachten te herstellen. Laat alle kleine helden zich comfortabel neerleggen op hun yogamatjes, met hun ogen gesloten, en nodig ze uit om mee te gaan op een laatste avontuur – naar het land van de dromen.

Stel je voor dat je door de stille straten van de stad vliegt, terug naar je superheldenbasis. De maan schijnt helder aan de hemel, en de sterren twinkelen zachtjes, alsof ze je goede nacht wensen. Terwijl je langzaam landt, voel je hoe je superheldenmantel zachtjes om je heen valt, warm en geruststellend.

Neem nu een diepe ademhaling en voel hoe je lichaam zwaar begint te worden, je benen, je armen, je hele lichaam, klaar om te rusten na een dag vol goede daden. Voel hoe je voeten ontspannen, elk teentje wordt zacht en zwaar. Je benen voelen rustig en kalm, alle spanning vloeit weg in de aarde.

Je ademhaling wordt dieper en rustiger terwijl je je buik zachtjes op en neer voelt gaan. Je handen, je armen, ze worden zwaar en ontspannen, net als je superheldenhanden, die nu rusten van het redden van de wereld.

Je schouders zakken weg van je oren, ontspannen na het dragen van je superheldencape. Je nek en hoofd voelen licht en vrij, alle gedachten over heldendaden vervagen als droombeelden. En terwijl je daar ligt, veilig en warm, weet dat je altijd een held kunt zijn, elke dag weer. Maar zelfs helden hebben rust nodig, zodat ze morgen weer sterk en moedig kunnen zijn. Laat ons een paar minuten in stilte liggen, terwijl je lichaam rust en je dromen je meenemen naar nieuwe avonturen.”

Geef de kinderen een paar minuten van stilte om volledig te ontspannen, voordat je ze zachtjes terugbrengt naar het hier en nu. Begeleid ze met zachte woorden terug naar bewustzijn en laat ze zich uitrekken als ze wakker worden, klaar om de wereld opnieuw te ontmoeten met de kracht en moed van een echte superheld.

Gratis Yogales voor kinderen: Superhelden!