Ga naar de inhoud

Even lekker jezelf mogen zijn

Samen verkennen we je binnenwereld en versterken we je eigen krachten. Al je emoties mag je voelen, ik help je ze een plekje te geven. Met vriendelijke aandacht, op je eigen tempo kom jij weer lekker in je vel.

Een tekening van een kind dat aan het dansen is

Helend Kindercoach Utrecht

Als je een extra steuntje nodig hebt

Leerkriebels is de kindercoach praktijk waar je kind met plezier naar toe gaat. Bewegend, spelend en op creatieve wijze coach ik kinderen van 4 tot 13 jaar.

Misschien heeft je kind moeite om zijn emoties in woorden om te zetten. Of blokkeert hij/ zij volledig voor een toets of boekbespreking. Frustratie groeit, in plaats van het zelfvertrouwen…

Oplossingsgericht oefenen we de vaardigheden om weer happy door het leven te gaan. Heb je als leerkracht ook een hulpvraag? Ook dan kan Leerkriebels je verder helpen.

Bekijk mijn coachaanbod of neem gelijk contact op.

Dit zeggen anderen over Leerkriebels

Zij gingen je voor

 
 

Kiezen voor Leerkriebels betekent

Coaching in beweging

Leren doen we met ons hele lijf! We wisselen rust en bewegen met elkaar af.

Groei-mindset

Het hoeft niet in één keer te lukken… We leggen de focus op de weg die we afleggen. Als we er weer klaar voor zijn, dan zetten we de volgende stap.

Mindfulness

Word je leerkriebels en beweegkriebels de baas! We versterken de aandachtspier en focus.

Zo werk ik

Leerkriebels maakt gebruik van een breed scala aan werkvormen. Samen met mijn humor en fantasie, maakt dat de werkwijze toegankelijk voor ieder kind. Elk coachingstraject is uniek, want elk kind heeft zijn of haar eigen verhaal.

Ons eigen lijf vormt het vertrekpunt van mijn kindercoaching. Yoga en aandachtsoefeningen zijn daarom vaste ingrediënten in mijn begeleiding. Het lijf vertelt ons veel, maar we vergeten hier geregeld naar te luisteren.

Samen met het kind vullen we een Groeiplan in, we denken na over het eerste stapje dat we kunnen zetten. Maar ook hoe we het kunnen vieren als het is gelukt! Alles verzamelen we in je Groeiboekje.

De sessie starten we met een moment van aankomen, daarna is het tijd om aan de slag te gaan! De doelen bereiken we met creatieve en speelse oefeningen. We sluiten de sessie altijd af met een positieve affirmatie of een helpende gedachte.

Ik schrijf een persoonlijk verhaal of yoga nidra voor je kind. Zo kan het proces thuis ook nog voortgezet worden. Natuurlijk krijg je ook je Groeiboekje mee naar huis als aandenken.

Thuis kan je altijd verder oefenen door te luisteren naar de yoga nidra’s en meditaties op MijnYogaNidra.nl. Op deze site verzamel ik allemaal mooie verhalen om bij te ontspannen.

Werken aan…

Pause & relax

Heeft je kind last van stress of spanning? Komt je kind niet goed in slaap door al dat piekeren? Pauzeer en ontspan… Dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan…

Dan is het tijd voor Pause & Relax! Ik neem je kind mee op droomreizen en helende avonturen. Vanuit de ontspanning onderzoek ik, samen met je kind, de veranderwens. Daarvoor zetten we natuurlijk zijn of haar innerlijke kracht en kwaliteiten in!

Lijntekening van een mens dat zittend tegen een boom leunt
een lijntekening van twee springende mensen

Samen spelen & vriendschap

Is het lastig om vrienden te maken? Of weet je niet goed wat je moet zeggen tegen je speelmaatje?

Bij jonge kinderen word ik het speelmaatje. Tijdens de sessie kan ik laten zien hoe je op een fijne manier speelt. Zo kan je kind op een veilige manier oefenen met samen spelen en delen. Of juist omgaan met de emoties die je ervaart als je een bordspelletje verliest…

Bij oudere kinderen onderzoeken we de kwaliteiten van vrienden en vriendschap. Maar ook de kwaliteiten van je kind. En wat voor mensen zou hij of zij eigenlijk graag als vriend willen? In rollenspellen oefenen we met de aangereikte handvatten.

De Reus in Mij-Training

Voel je reuze stevig, krachtig en vol zelfvertrouwen! Tijdens deze training werk ik met een groepje kinderen aan deze thema’s. We onderzoeken onze wensen en voelen onze kwaliteiten tot op het bot.

Tijdens de training doen we lichaamsgerichte oefeningen, visualisaties, ontspanningsoefeningen en meditatie. Ik deel de materialen via MijnYogaNidra.nl. Zo kan je thuis alles op je gemak nog een keer beluisteren.

Duur: 8 weken
Aantal: 4 tot 6 kinderen
Leeftijd: 7 tot 9 jaar of 10 tot 13

Een lijntekening van een meisje met een stralend hart
Een lijntekening van een dansend aapje

Wiebel de kriebel

In de klas moet je soms heel lang stil zitten… Soms is dat best lastig! Word je beweegkriebels de baas. Ontdek wanneer je wel lekker kan bewegen en op welke momenten rust in je lijf fijn is.

Er is een plekje en een moment voor al je ideeën. We denken na: heb ik dit nu nodig voor mijn taak? Of kan dit even wachten? Aan de hand van passende metaforen versterken we de inhibitie en emotieregulatie.

De online kindercoach

Woon je buiten Utrecht? Is is er geen kindercoach te vinden die aansluit bij je visie? Dan is online kindercoaching van Leerkriebels een optie. Dit biedt ik aan kinderen aan van 10 jaar en ouder.

Zo kan je kind, in zijn of haar veilige omgeving toch werken aan een veranderwens. Dit doen we met behulp van visualisaties, meditaties en tekenopdrachten. Via mijn klantenportaal zal ik oefeningen delen zodat je thuis verder kan oefenen.

Een lijntekening van een laptop op een tafel

Leerkriebels is aangesloten bij

Leerkriebels is aangesloten bij Adiona, Beroepsorganisatie voor kindercoaches
Leerkriebels is geregistreerd lid van LBRT (Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers)

Je gelukkig en veerkrachtig voelen, dat gun ik ieder kind!

Laura van der Mark, Remedial Teacher

Laura van der Mark,
Remedial Teacher | Kindercoach | Yogadocent

Klaar om aan de slag te gaan?

Vraag dan je arrangement aan

Meest gestelde vragen (FAQ)

Hoeveel kost een kindercoach in Utrecht?

De prijzen in Utrecht lopen erg uiteen. Ook kunnen de prijzen per opdracht verschillen. Voor het uitvoeren van onderwijsarrangementen maak ik een offerte op maat.

Hoe ziet een kindercoach traject er ongeveer uit?

Bij onderwijsarrangementen hebben we eerst altijd een driegesprek. Dit is een gesprek met school, het Samenwerkingsverband (SWV) en Leerkriebels. Vervolgens hebben we een kennismakingsgesprek met school en ouders. Soms sluit het SWV ook aan bij dit gesprek.

Al onze afspraken en mijn notities plaats ik in mijn klantenportaal. In ditzelfde klantenportaal kunnen wij veilig documenten delen, zoals handelingsplannen. Ook kan je meelezen in het logboek, plaats ik foto’s van materialen of plaats ik wat oefeningen voor thuis. Zo ben je altijd op de hoogte van de ontwikkelingen.

Na afloop van een traject hebben we altijd een afrondend gesprek. Bij langdurige trajecten (vanaf een half jaar) hebben we ook een tussenevaluatie. Soms is het ook fijn als er andere partijen aansluiten. Denk hierbij aan logopedisten, het Buurtteam of het SWV.

Hoelang duurt een kindercoach traject?

Arrangementen vanuit het Samenwerkingsverband (SWV) duren meestal een half jaar. Bij de eindevaluatie kijkt het SWV met alle betrokkenen of we de doelen hebben behaald. Het kan zijn dat er nog een verlenging nodig is.

Voer je ook arrangementen uit voor het Samenwerkingsverband Utrecht (SWV Utrecht)?

Jazeker, ik voer verschillende arrangementen voor het SWV Utrecht uit. Door mijn ervaring kan ik goed aansluiten bij de ondersteuningsvragen van school.

Wat voor materialen en werkvormen gebruik je tijdens de kindercoaching?

Tijdens mijn kindercoaching maak ik gebruik van verschillende materialen. Deze stem ik af op de behoefte en interesses van je kind of leerling. Ik maak onder andere gebruik van:

  • yogamaterialen;
  • Leerkriebels Groeiboek;
  • rollenspel;
  • teken- en schilderspullen;
  • visualisaties;
  • aandachtsoefeningen en meditaties;
  • Ontspanningsverhalen;
  • prentenboeken en gedichten;
  • spelmateriaal zoals knuffels en poppetjes;
  • bord- en kaartspellen.

Lees meer over mijn werkvormen en materialen in mijn artikelen.

Geef je alleen kindercoaching in Utrecht?

‘Live’ geef ik geef alleen kindercoaching op basisscholen in regio Utrecht.

Op de fiets kom niet alleen naar Utrecht centrum, maar ook Utrecht Leidsche Rijn of Overvecht. Tijdens schooluren geef ik coaching op de basisschool van jouw kind.

Voor welke leeftijd bied je kindercoaching?

Leerkriebels is een praktijk voor kindercoaching die werkt met alle kinderen van basisschoolleeftijd (4 tot 13 jaar).

Kan ik een financiële vergoeding voor kindercoaching aanvragen?

Kindercoaching wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. Voor andere opties verwijs ik je graag naar dit document van Adiona.

Ik heb geen SKJ aantekening.

Wat is het verschil tussen een kindercoach en een kindertherapeut?

Een kindercoach helpt je handig omgaan met (sociale) situaties. De focus ligt op persoonlijke groei en zelfvertrouwen. Focus op het gebruiken van je eigen krachten. Het kan zijn dat een kindercoach na een aantal sessies adviseert op zoek te gaan naar een therapeut.

Een kindertherapeut richt zich meer op het verwerken van problemen die dieper liggen. Het grote verschil tussen beide kan je herkennen aan de type hulpvragen. Is de problematiek groot, denk aan heftige trauma’s, dan is een kindertherapeut nodig.

Wat is het verschil tussen spelbegeleiding en speltherapie?

Spelbegeleiding zet je in als het spel stagneert. Als coach speel je mee en verken je nieuwe materialen. Je brengt het spel weer op gang, zodat het kind vervolgens zelf weer kan spelen en ontwikkelen.

Bij speltherapie is het spelen de interventie om aan bepaalde thema’s te werken. Het probleem ligt buiten het spel, het spel is het middel om de problematiek aan te pakken.

Wanneer kies je voor een kindercoach?

Een kindercoach werkt met kinderen aan een bepaalde hulpvraag. Deze hulpvraag kan gaan over opvoeding, gedrag en welzijn. Denk aan onderwerpen rond om hsp, zelfvertrouwen of impulsbeheersing.