Ga naar de inhoud

Remedial teaching, Mindset & Mindfulness

Kom weer lekker in je vel met aandacht, bewegen en spel!

Een getekende afbeelding van Laura die zwaait

Ik ben Laura, oprichter en eigenaar van Leerkriebels. Al jarenlang werk ik met veel plezier met kinderen. 

In het verleden als leerkracht en leerlingbegeleider in het basisonderwijs in Utrecht, tegenwoordig als RT’er, coach en yogadocent vanuit mijn eigen praktijk Leerkriebels.

Hoe verschillend die rollen ook (kunnen) zijn, één ding hebben ze voor mij gemeen: ik kijk altijd naar het kind dat voor mij zit en stem mijn handelen daarop af.

Niet voor niks is mijn motto ‘je bent goed zoals je bent’. Vandaaruit gaan we samen leren.

Roze toren

Voordat ik het onderwijs binnen stapte had ik geen idee wat ik ‘later wilde worden’. Totdat ik bij een open dag van de PABO de roze toren zag. De roze toren uit het Montessori onderwijs, waar ik als kind zelf zo van genoten had.

De roze toren, waarmee je naar hartenlust kunt bouwen, ervaren en leren. Ik waande me weer even terug in die veilige, creatieve, warme omgeving. Waar je onderdeel bent van het grotere geheel. Op mijn basisschool kon ik op en top kind zijn, kon ik beleven en leerde ik spelen. 

Hier, tijdens mijn eigen basisonderwijs periode, werd mijn fundament gelegd van hoe ik in het leven sta. Ik ben nieuwsgierig, ontdek en speel graag en probeer uit waar het kan. Ik heb oprechte aandacht voor de ander en werk vriendelijk en liefdevol

Uiteindelijk maakte deze hernieuwde kennismaking met het onderwijs het voor mij duidelijk waar mijn hart lag: ik werd (Montessori) leerkracht. 

En spelen, dat ben ik nooit meer verleerd!

Van lesgeven naar begeleiden

Eenmaal aan de slag in het basisonderwijs werkte ik veel met kinderen die Nederlands als tweede taal hebben. Later kwamen daar meer en meer kinderen bij met een TOS, een taal- of een leesachterstand. Ik ging me steeds meer specialiseren in dit gebied.

En ik merkte: het leren bij de kinderen ging niet vanzelf. Elk kind wil leren, maar niet elk kind weet hoe. De spanning bij kinderen kon tijdens begeleidingsmomenten hoog oplopen.

Ik leerde over growth-mindset, valkuilen bij communicatie en effectief gedrag. Dit ging ik toepassen in mijn begeleiding. Om de kinderen te helpen ontspannen begon ik met ademhalingsoefeningen. Ook besteedde ik veel aandacht aan het zelfvertrouwen van kinderen.

Mijn interesse in yoga en mindfulness groeide en groeide. Ik deed verschillende opleidingen zoals de opleiding ‘Helend kindercoach’, ‘Kinderyogadocent’ en ‘Mindfulnesstrainer’. 

Het werd tijd voor mijn volgende stap: de start van Leerkriebels.

Leerkriebels

Nog altijd ben ik dat meisje dat urenlang kan experimenteren, spelen en creëren. Alleen zet ik dit nu voor Leerkriebels in.

Spel, beweging, ontspanning en leren zijn de natuurlijke ingrediënten van mijn begeleiding. Omdat ik elk kind op een passende manier benader, ben ik creatief in mijn werkvormen en materialen.

Veel materiaal maak ik zelf. Omdat de begeleiding dit vraagt. Omdat het kind het vraagt. Ik pas me aan het tempo van het kind aan.

Met aandacht en liefde begeleid ik elk kind in de ontwikkeling. In vertrouwen, stap voor stap. 

Meer weten over mijn werkwijze en visie?

Een portretfoto van Laura van der Mark

Opleidingen & cursussen

2022

Yoga Nidra Kids & Teens – Begeleide ontspanning

Cursus
Arterre Opleidingscentrum

Helend Kindercoach

Opleiding
Arterre Opleidingscentrum

2022
2021

Kinderyogadocent

Opleiding
Kinderyoga Academie – Helen Purperhart

Coaching Teamgericht leren

Cursus
Marnix Academie

2021
2020

Mindfulnesstrainer MBSR

Basisopleiding
Centrum voor mindfulness

Zintuigelijke Prikkelverwerking

Cursus
Kentalis

2020
2020

De wereld van doven en slechthorenden – cultuur & identiteit

Cursus
Kentalis

Interactie en communicatie CMB 2

Cursus
Kentalis

2020
2018

Human Dynamics

Cursus

Middenmangement

Post-HBO
Penta Nova

2017
2016

Kwaliteitsimpuls Het Jonge Kind

Interne cursus
SPO Utrecht

Master Educational Needs

HBO Master
Hogeschool Utrecht

2015
2012

Vroeg- en Voorschoolse Educatie

Cursus

PABO – Montessori

HBO
Hogeschool Utrecht

2010