Ga naar de inhoud

Zo wordt leren weer leuk!

Samen zetten we de volgende leerstap vanuit een veilige sfeer. Met mijn volledige aandacht, nauwkeurig afgestemd, precies daar waar het nodig is.

Leerkriebels-laura-remedial-teaching-utrecht

Remedial Teaching Utrecht

Als je een extra steuntje nodig hebt

Leerkriebels is de remedial teaching praktijk in Utrecht die bewegend en spelend met je kind werkt. Leerkriebels is er voor alle kinderen uit groep 1 tot en met 8.

Misschien heeft je leerling even extra aandacht nodig of wil hij met meer focus leren. Dat doe ik met kleine groepjes of individueel. Er is een fijne sfeer, zodat je leerling zich prettig voelt. Bovendien stimuleer ik kinderen om plezier te hebben in hun schoolwerk!

Lees meer over mijn visie en uitgangspunten of bekijk direct mijn aanbod.

Dit zeggen anderen over Leerkriebels

Zij gingen je voor

 
 

Kiezen voor Leerkriebels betekent

Leren in beweging

Leren doen we met ons hele lijf! We wisselen rust en bewegen met elkaar af.

Groei-mindset

Het hoeft niet in één keer te lukken… We leggen de focus op de weg die we afleggen. Als we er weer klaar voor zijn, dan zetten we de volgende stap.

Mindfulness

We trainen onze aandachtsspier! We hebben aandacht voor gedachten, voor het lijf en aandacht voor alle sensaties!

Zo werk ik

Een begeleidingsmoment bestaat altijd uit drie vaste onderdelen. De starter, werken aan de hulpvraag en we sluiten af met een moment rust.

We starten een sessie altijd met een starter: een moment om te schakelen en te landen. We maken ons klaar om te leren. We merken op hoe we erbij zitten. Wat hebben we nodig om te kunnen leren?

Bewegend, spelend of juist vanuit rust werken we aan de doelen. We hebben doelen bedacht waar we deze sessie mee oefenen. Tijdens het oefenen merken we onze gedachten op.

We sluiten af met een moment van reflectie en rust. We nemen de tijd om naar het proces te kijken. Zijn de doelen behaald? Wat nemen we mee naar de volgende keer?

Aanbod

Taalondersteuning tijdens spel
(voor kleuters en groep 3)

Loopt het spelen niet lekker? Speelt je kind steeds hetzelfde verhaal? Tijdens de begeleiding zal ik het spel verrijken volgens de VAT principes.

Samen vergroten we het spelrepertoire en verkennen de hoeken. Tijdens het spelen zal ik de woordenschat vergroten door het handelen te ondertitelen.

Is het kind klaar voor de volgende stap? Dan zal ik ook ondersteunen bij de sociale interactie.

Een lijntekening van spelbegeleiding
Een lijntekening van twee gesprekswolkjes in een cirkel

Mondelinge taalvaardigheid

Begrijp je de ander niet altijd? Of vind je het lastig om jezelf uit te drukken? Soms kan een kind daar boos of gefrustreerd van raken.

Samen oefenen we hoe je met zelfvertrouwen kan spreken. Maar ook wat je kan zeggen als je de ander niet begrijpt.

Vaak combineer ik dit onderdeel met leesbegrip of spelbegeleiding.

Technisch lezen & spelling

Soms gaat de leesmethode sneller dan de ontwikkeling van een kind. Dit kan komen door onderliggende problematiek zoals een TOS of dyslexie.

Er ontstaan hiaten en onzekerheden liggen op de loer…

Bewegend en spelend begeleidt Leerkriebels de kinderen. Zo krijgen ze weer plezier en zelfvertrouwen!

Lijntekening van een schrift en potlood
Een lijntekening van een stapel boeken

Woordenschat & begrijpend lezen

Is de Nederlandse taal nog lastig? Gaat het begrijpend lezen in de klas te snel? Laten we samen de wereld van taal verkennen!

Op een speelse en creatieve manier werken we aan de woordenschat en het leesbegrip. We oefenen belangrijke Nederlandse woorden met spelletjes en schrijven onze eigen teksten.

Samen ontdekken we dat taal heel leuk kan zijn!

Rekenbegeleiding

Kan je de tafels niet onthouden? Of blijven de getallen dansen op de getallenlijn?

Bij rekenen maak ik gebruik van bewegend leren en fysieke materialen. We lopen letterlijk op de getallenlijn en spelen contextsommen uit in een rollenspel.

We bedenken zelf toffe rekenverhalen en games om het rekenbegrip te versterken. Een favoriete werkvorm is de Pokémon rekenbattle!

lijntekening van springen op de getallenlijn
lijntekening van het icoon mindset en leren

Mindset & leren

We gaan de uitdaging aan! Werken vanuit een groei-mindset aan de manier waarop wij leren. We verbeteren onze werkhouding en taakaanpak.

We onderzoeken helpende gedachten en zijn trots zijn op onszelf. En is het even lastig? Dan zetten we door!

Heeft je kind of leerling ook last van faalangst of een laag zelfbeeld? Neem dan vooral ook een kijkje bij mijn kindercoach aanbod.

Leerkriebels is aangesloten bij

Leerkriebels is aangesloten bij Adiona, Beroepsorganisatie voor kindercoaches
Leerkriebels is geregistreerd lid van LBRT (Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers)

Plezier in leren, dat is het belangrijkste dat ik met mijn remedial teaching wil bereiken.

Laura van der Mark, Remedial Teacher, kindercoach en yogadocent

Laura van der Mark,
Remedial Teacher | Kindercoach | Yogadocent

Klaar om aan de slag te gaan?

Vraag dan je arrangement aan
door op de onderstaande knop te klikken.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe ziet een traject er ongeveer uit?

Leerkriebels is een praktijk die werkt op verschillende basisscholen in Utrecht. Ik ben gespecialiseerd in het werken met jonge kinderen

Ik heb eerst altijd een kennismakingsgesprek, dit is gelijk mijn intake. Tijdens deze kennismaking verkennen we de hulpvragen en ondersteuningsbehoeften. Daarnaast vertel je mij meer over de kwaliteiten en de interesses van je kind. Zo kan ik al direct een plan van aanpak maken met leuke werkvormen.

Al onze afspraken en mijn notities plaats ik in mijn klantenportaal. In ditzelfde klantenportaal kunnen wij veilig documenten delen, zoals handelingsplannen. Ook kan je meelezen in het logboek, plaats ik foto’s van materialen of plaats ik wat oefeningen voor thuis. Zo ben je altijd op de hoogte van de vorderingen.

Bij het uitvoeren van onderwijsarrangementen hebben we na afloop van een traject altijd een afrondend gesprek. Bij langdurige trajecten (vanaf een half jaar) hebben we ook altijd een tussenevaluatie. Soms is het ook fijn als er andere partijen aansluiten. Denk hierbij aan logopedisten of het Buurtteam.

Hoeveel kost remedial teaching in Utrecht?

De prijzen in Utrecht lopen erg uiteen. Dit is van een aantal factoren afhankelijk. Voor onderwijsarrangementen maak ik een offerte op maat.

Hoeveel lessen/ sessies zijn er nodig?

Dit is afhankelijk van de hulpvraag en ondersteuningsbehoeften van het kind. Maar ook van de gewenste doelen vanuit school en ouders. Ik voer meestal onderwijsarrangementen uit die een half jaar of langer duren.

Waar vindt de begeleiding plaatst plaats?

Leerkriebels houdt van beweging, daarom geef ik remedial teaching op de basisschool van je kind. Meestal in opdracht van de scholen zelf.

Voor welke leeftijd bied je remedial teaching?

Ik werk met alle leeftijden op het basisonderwijs, dus met kinderen van 4 tot 13 jaar.

Wordt remedial teaching vergoed door de zorgverzekering?

Ik ben een geregistreerd lid van de Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers.

Geef je ook remedial teaching aan de onderbouw?

Jazeker, ik geef ook remedial teaching aan kleuters. Sterker nog, dit is mijn specialiteit! Mijn aanbod is passend voor jonge kinderen. Tijdens de begeleiding speel ik bijvoorbeeld mee in de hoeken of speel gezelschapsspellen.

Geef je ook remedial teaching buiten Utrecht?

In principe werk ik alleen in de stad Utrecht. Is er bij jou in de buurt geen passende rt’er te vinden? Dan kunnen we altijd in gesprek over opties als online remedial teaching.

Geef je ook dyslexiebegeleiding?

Ik geef geen vergoede dyslexiebegeleiding. Komt je kind niet in aanmerking voor dyslexiebehandeling? Maar wil je hem of haar wel de nodige ondersteuning bieden? Neem dan contact met mij op om de opties te bespreken.

Soms heeft een kind, na een dyslexie behandeling, nog wel behoefte aan ondersteuning. Daarom verzorg ik ook ‘nazorg en onderhoud’.

Door mijn ervaring en achtergrond kan ik kinderen goed ondersteunen bij hun acceptatieproces. Maar ook bij versterken van hun zelfvertrouwen.

Wat houdt Remedial Teaching precies in en hoe verschilt het van bijles?

Een remedial teacher is een specialist die kinderen met leerproblemen ondersteunt. Ik heb, naast mijn onderwijsdiploma, ook een Master Special Educational Needs afgerond.

We onderzoeken waar de hiaten zitten en op welke manier een kind het beste leert. De extra ondersteuning wordt zorgvuldig afgestemd op het kind.

Bij bijles wordt meestal leerstof herhaald of onder begeleiding verwerkt. Kinderen hebben geen speciale benadering nodig, alleen een extra steuntje in de rug.