Ga naar de inhoud

Van klaslokaal naar eigen praktijk: mijn avontuur met Leerkriebels

  • 2 min read
Laura op een duin

*Laura klimt op een duin en staart in de verte*. ‘Jeejtje, wat is er veel veranderd in twee jaar!’. Tijd om even stil te staan. Even pauzeren en terugkijken…  

Elke dag zit ik met een lach op de fiets. Ik heb echt de tofste job die er bestaat! 

Ik wilde meer vrijheid om te werken vanuit mijn eigen visie. Ieder kind mijn volle aandacht geven. Niet mijn aandacht moeten verdelen over een groep. Echt aansluiten bij het kind. Echt aansluiten bij de vragen van collega’s en ouders. 

Daarom begon ik twee jaar geleden met Leerkriebels. Een super spannende stap. ‘Laten we klein beginnen’, dacht ik bij mijzelf. Eén dag minder voor de klas, even aftasten. Wat vind ik van ondernemerschap? Past dat bij Laura? 

Al snel had ik mijn eerste klus bij LEF. Een prachtig, startend kindcentrum. Kort daarna startte ik (dankzij Anja) ook met mijn eerste arrangement bij Pieterskerkhof. Leerkriebels begon nu echt te lopen!  

Alles was geregeld voor het nieuwe schooljaar: twee dagen zelfstandig ondernemen en drie dagen in loondienst. Check! En toen kreeg ik een belletje van Evelien. Of ik tijd en ruimte had voor drie arrangementen op OBO Spoorzicht. Maar ik zat al vol. Weer een spannende keuze… 

Financiële veiligheid en een fijn, vast team? 

OF 

Meer ruimte voor het Leerkriebels avontuur?  

Mijn directeur Lotte dacht mee. In de ochtend kon ik werken aan Leerkriebels. In de middag bouwde ik mee aan het kleuteronderwijs op Tuindorp. Een te gekke combinatie! Na dat schooljaar was ik er helemaal klaar voor. Klaar om echt MIJN ding te doen: Leerkriebels! 

Inmiddels zijn we vier maanden verder. Vier maanden als full-time ondernemer. Mijn werkweek is nu heel afwisselend. Gevuld met rt, kindercoaching en yogalessen. Rond ik de ene opdracht af, ligt de volgende uitdaging al te wachten. 

Mijn volgende stap in dit avontuur? Een eigen praktijkruimte! 

Dus kinderen (en ouders natuurlijk): voel je welkom!

Ik ben ontzettend trots op alles wat ik deze twee jaar heb bereikt. Nu nog even genieten van de rust en spelen op het strand. Daarna weer genieten van mijn werk! 

Laura loopt over de palen op het strand

Van klaslokaal naar eigen praktijk: mijn avontuur met Leerkriebels