Meteen naar de inhoud

Er is altijd ruimte om te leren

Leerkriebels is een kindpraktijk in Utrecht. Bij Leerkriebels kan je terecht als je, naast de cognitieve ontwikkeling, aandacht hebt voor het kind als geheel. Ik verzorg remedial teaching, coaching en kinderyoga.

Wat ik tijdens mijn begeleiding het aller belangrijkste vind, is dat het kind zich vertrouwd en veilig voelt. Leren kan spannend zijn, maar samen leren we hier op een handige manier mee om gaan.

De visie van Leerkriebels heb ik uitgewerkt in drie uitgangspunten: Leren met aandacht, Leren & mindset en tot slot Leren met het lijf

Een getekende Laura die op een krukje zit en leest

Leren met aandacht

Voordat een kind kan leren, is het belangrijk dat hij of zij lekker in z’n vel zit (dit geldt natuurlijk ook voor volwassenen).

Door te oefenen met mindfulness en yoga leren kinderen beter bij zichzelf in te checken. Ze leren beter aan te voelen wat er op dat moment nodig is om voor zichzelf te zorgen.

Naast de aandacht voor jezelf, heb je de aandacht ook nodig bij het leren. Met meditaties versterken we de aandachtsspier.

Jonge kinderen oefenen dat uit zichzelf tijdens het spelen. Toch kunnen veel mensen hier hulp en begeleiding bij gebruiken.

Leren met het lijf

Samen zoeken we naar een fijne manier om te werken aan leerdoelen en uitdagingen. De aller jongste kinderen verkennen de wereld met hun hele lichaam.

Bewegen heeft een positieve invloed op leren. Bovendien maakt bewegen het leren leuk! Bewegen en spel zijn daarom vaste ingrediƫnten tijdens mijn begeleiding.

Leren & mindset

We leren hoe we leren en hoe het voelt om te leren. We staan stil bij onze gedachten tijdens het leerproces.

We maken van onze fouten, onze leermomenten. We ontdekken welke kwaliteiten hierbij helpen. Obstakels benaderen we stap voor stap.

Mindfulness, yoga en mindset helpen kinderen om te gaan met de (spannende) kriebels van het leven.

Door inzicht te krijgen hoe ons brein werkt leren kinderen wat er in het brein gebeurt tijdens het leren. Dit helpt bij het vormen van een positieve mindset.

Vragen of interesse?

Wil je verkennen wat wij voor elkaar kunnen betekenen? Stuur dan gerust een berichtje met jouw vraag.

Een portretfoto van Laura van der Mark
Laura van der Mark
Remedial Teacher | Kindercoach | Yogadocent

Meer weten? Plan een 10 minuten gesprek in!

X