Meteen naar de inhoud

Visie

Hoe kijk ik naar ontwikkeling en groei?

Leerkriebels kijkt naar mogelijkheden en groei

Leerkriebels is een kindpraktijk in Utrecht. Bij Leerkriebels kan je terecht als je, naast de cognitieve ontwikkeling, aandacht hebt voor het kind als geheel. Ik verzorg remedial teaching, coaching en kinderyoga.

Wat ik tijdens mijn begeleiding het aller belangrijkste vind, is dat het kind zich vertrouwd en veilig voelt. Leren kan spannend zijn, maar samen leren we hier op een handige manier mee om gaan.

De visie van Leerkriebels heb ik uitgewerkt in drie uitgangspunten: Leren met aandacht, Leren & mindset en tot slot Leren met het lijf


1. Leren met aandacht

Voordat een kind kan leren, is het belangrijk dat hij of zij lekker in z’n vel zit (dit geldt natuurlijk ook voor volwassenen).

Door te oefenen met mindfulness en yoga leren kinderen beter bij zichzelf in te checken. Ze leren beter aan te voelen wat er op dat moment nodig is om te kunnen leren.

Naast de aandacht voor jezelf, heb je de aandacht ook nodig bij het leren. Met meditaties versterken we de aandachtsspier.

Jonge kinderen oefenen dat uit zichzelf tijdens het spelen. Toch kunnen veel mensen hier hulp en begeleiding bij gebruiken.

2. Leren met het lijf

Samen zoeken we naar een fijne manier om te werken aan leerdoelen en uitdagingen. De aller jongste kinderen verkennen de wereld met hun hele lichaam.

Bewegen heeft een positieve invloed op leren. Bovendien maakt bewegen het leren leuk! Bewegen en spel zijn daarom vaste ingrediënten tijdens mijn begeleiding.

Sensopatisch

3. Leren & mindset

We leren hoe we leren en hoe het voelt om te leren. We staan stil bij onze gedachten tijdens het leerproces.

We maken van onze fouten, onze leermomenten. We ontdekken welke kwaliteiten hierbij helpen. Obstakels benaderen we stap voor stap.

Mindfulness, yoga en mindset helpen kinderen om te gaan met de (spannende) kriebels van het leven.

Door inzicht te krijgen hoe ons brein werkt leren kinderen wat er in het brein gebeurt tijdens het leren. Dit helpt bij het vormen van een positieve mindset.


Mijn basis

Benieuwd waar ik mijn uitgangspunten op heb gebaseerd?
Deze elementen zijn belangrijk binnen mijn kijk op leven, leren en ontwikkelen.

1. Oplossingsgerichte benadering

Leren omgaan met obstakels: dat kan een lastige vaardigheid zijn om te leren. Met een oplossingsgerichte werkwijze kijken we naar jouw kwaliteiten en hoe je die kunt inzetten.

Je kijkt naar de dingen waar je invloed op hebt. Door de focus op het proces en helpende gedachten staan we (weer) open voor de oplossingen en mogelijkheden.

2. Mediërend Leren

De uitgangspunten van Mediërend Leren zijn gericht op de groei- en ontwikkelmogelijkheden van een persoon.

Tijdens de begeleiding werk je binnen een wederkerige interactie samen aan de cognitieve en executieve functies.

Samen vormen dit de bouwstenen voor denken en leren. De opbouw van deze bouwstenen geeft een mooi inzicht in de verschillende (voorwaardelijke) vaardigheden die je kunt oefenen.

3. Mindset & breinleren

Vanuit de neurowetenschap weten we tegenwoordig goed hoe ons brein zich ontwikkelt. Dit heeft ontzettend veel inzicht gegeven. De kennis helpt om de reacties tijdens het leren te herkennen en betekenis te geven.

In 2015 kwam ik voor het eerst in aanraking met de theorie van de groei-mindset. Ik herken hierin de uitgangspunten van oude Stoïcijnen en mindfulness.

Omgaan met obstakels, omgaan met gedachten, kijken waar je invloed hebt en accepteren van situaties. Zo ontzettend waardevol!


Vragen of interesse?

Wil je verkennen wat wij voor elkaar kunnen betekenen? Stuur dan gerust een berichtje met jouw vraag.