Ga naar de inhoud

Er is altijd ruimte om te leren

We gaan op zoek naar het plezier en de ontspanning. Naar waar de kracht van jouw kind ligt. Dat is altijd het uitgangspunt.

Een getekende Laura die op een krukje zit en leest

Leerkriebels is een Utrechtse praktijk voor kinderen die hulp bij leren kunnen gebruiken. Leren kan spannend, saai, stom of moeilijk zijn, je kunt er letterlijk de kriebels van krijgen.

Leerkriebels biedt hulp en ondersteuning. Hier is leren nooit saai! Samen onderzoeken we waar de ruimte voor jouw kind zit om te gaan leren. Zetten we samen een stap vooruit. En soms, soms wordt het leren zelfs weer leuk.

Bij Leerkriebels is er aandacht voor je kind als geheel. We kijken samen naar de cognitieve ontwikkeling van je kind, maar ook naar de sociaal-emotionele ontwikkeling, naar spel en beweging.

Creativiteit, vrijheid en maatwerk zijn belangrijke waarden in het werk van Leerkriebels. Want leren ga je pas als het aansluit bij wat jij belangrijk vindt. Als het aansluit bij jouw tempo. En bij jouw interesses.

We gaan op zoek naar het plezier en de ontspanning. Naar waar de kracht van jouw kind ligt. Dat is altijd het uitgangspunt. Dus niet kijken naar wat niet lukt, maar naar wat je al wél goed kunt.

Leerkriebels leert kinderen dan ook met compassie naar zichzelf te kijken. Je bent immers goed zoals je bent. We doen dit vanuit vertrouwen en veiligheid. Een absolute voorwaarde om tot leren te komen!

Om kinderen zo goed en passend mogelijk te helpen, biedt Leerkriebels remedial teaching, coaching en kinderyoga. Allemaal stevig onderbouwd vanuit kwalitatief goede opleidingen. Samen kijken we wat er voor jouw kind nodig is. 

Verbinding en transparantie zijn bij Leerkriebels belangrijke voorwaarden voor een samenwerking. Zo werken we met een veilig ouderportaal, waarin je als ouder of betrokken professional kunt meelezen met de begeleiding en vragen kunt stellen. 

Tijdens de begeleiding werken we veel met ontspanning, beweging en spel. Op maat gemaakt voor jouw kind. Meer weten over de werkwijze van Leerkriebels? Lees hieronder alles over de drie uitgangspunten: Leren met aandacht, Leren & mindset en tot slot Leren met het lijf of kom in contact.

Leren met aandacht

Om tot leren te kunnen komen, is het heel belangrijk dat je lekker in je vel zit. Tijdens mijn begeleiding staan we hier op verschillende manieren bij stil.

Door te oefenen met mindfulness en yoga leren kinderen om beter l bij zichzelf in te checken. Dit betekent dat ze leren aanvoelen wat ze nodig hebben en hoe ze daarmee goed voor zichzelf kunnen zorgen. Die aandacht voor jezelf is hard nodig!

Daarnaast heb je je aandacht nodig bij het leren. Onder andere met meditaties versterken we de aandachtsspier. De aandachtsspier is natuurlijk geen echte spier, maar een symbool voor het met volle aandacht kunnen leren.

Jonge kinderen oefenen dat uit zichzelf tijdens het spelen. Veel mensen kunnen hier echter hulp en begeleiding bij gebruiken. Gelukkig kun je dit goed trainen!

Leren met het lijf

Bewegen heeft een positieve invloed op leren en ontwikkelen. Door te bewegen verbetert je aandacht en concentratie. Jonge kinderen verkennen de wereld met hun hele lichaam. Zij hebben dit nodig om de wereld te leren begrijpen. Bovendien maakt bewegen en spel het leren voor alle leeftijden leuk.

Tijdens mijn begeleiding zijn bewegen en spel dan ook vaste ingrediënten. Samen zoeken we naar een fijne manier om te werken aan leerdoelen en uitdagingen en kijken we hoe beweging en spel hierbij passen.

Leren & mindset

Een positieve, op groei gerichte mindset is belangrijk om je op een fijne manier verder als mens te kunnen ontwikkelen. Het helpt om uitdagingen aan te gaan, hoe klein of groot ze ook (lijken te) zijn. 

Tijdens de begeleiding krijgen kinderen inzicht in hoe ons brein werkt. Zo leer je wat er in het brein gebeurt als we leren. We ontdekken hoe we leren en hoe het voelt om te leren.

We staan stil bij onze gedachten tijdens het leerproces. En heel belangrijk: we maken van onze fouten, onze leermomenten

Samen ontdekken we welke kwaliteiten hierbij helpen. Obstakels benaderen we stap voor stap. We maken leren (weer) behapbaar

Mindfulness, yoga en mindset helpen kinderen om te gaan met de (spannende) kriebels van het leren en het leven.

Vragen of interesse?

Wil je verkennen wat wij voor elkaar kunnen betekenen? Stuur dan gerust een berichtje met jouw vraag.

Een portretfoto van Laura van der Mark
Laura van der Mark
Remedial Teacher | Kindercoach | Yogadocent