Ga naar de inhoud

Gratis KinderYogales – Coco, Kijk uit!

  • 3 min read
prentenboek Coco kijk uit!

Voor een yogales gebaseerd op het prentenboek “Coco, kijk uit!” voor kinderen van 9 jaar, kunnen we een serie houdingen samenstellen die aansluiten bij de verhaallijn en thema’s van het boek. Hier is een suggestie voor een reeks houdingen die aansluiten bij de verschillende scènes uit het boek, inclusief een grondende oefening om te beginnen, een activatie in het midden, en een rustgevende houding om mee af te sluiten.

Begin met een grondende oefening

Boomhouding (Vrksasana): Dit helpt kinderen om zich geaard en stabiel te voelen, net als Coco veilig in het nest. Moedig de kinderen aan om zich voor te stellen dat ze bomen zijn met diepe wortels die de grond in groeien.

Activatie

Kat-koe houding (Marjaryasana en Bitilasana): Begin de les met deze houding om de ruggengraat te activeren en het lichaam op te warmen.

Coco’s avonturen

Assana’s

1. Coco zit in het nest bij mama

Kuikenhouding (Garbhasana): Kinderen zitten op hun hielen, leunen voorover met hun voorhoofd op de grond, armen langs het lichaam. Dit simuleert een nestgevoel.

2. Coco plukt bloemen

Bloemhouding (Blossoming Lotus): Zittend, benen gespreid, buigen naar voren alsof ze bloemen plukken met beide handen.

3. Coco hoort geritsel

Luisterhouding (Mudra van de Luisteraar): Zit op knieën, hand achter het oor, alsof je aandachtig luistert.

4. Coco ontmoet muis

Muishouding: Zit op de hielen, buig voorover met de armen gestrekt voor je, alsof je een klein, nieuwsgierig muisje bent.

5. Coco ontmoet eekhoorn

Eekhoornhouding (Aangepaste Balasana): Zit op je knieën, leun voorover met de armen achter je, alsof je een eekhoorn bent die een nootje vasthoudt.

6. Coco ontmoet kikker

Kikkerhouding (Mandukasana): Diepe squat, handen in Anjali Mudra voor de borst, spring lichtjes om de kikkersprong na te bootsen.

7. Pas op de poes!

Kathouding (Marjaryasana): Op handen en knieën, maak de rug rond als een bange kat.

8. Pas op de vos!

Voshouding: Kom op handen en voeten, til een been op zoals een vos zijn staart.

9. Pas op de slang!

Cobrahouding (Bhujangasana): Liggend op de buik, druk de bovenkant van het lichaam omhoog, hoofd omhoog alsof je een slang bent.

10. Coco vliegt weg

Krijger III (Virabhadrasana III): Staan in balans op één been, het andere been en armen uitgestrekt achter je, alsof je vliegt.

11. Coco is veilig in zijn nestje

Kindhouding (Balasana): Zit op de hielen, voorhoofd naar de grond, armen naast het lichaam of gestrekt voor je, een veilige en rustgevende afsluiting.

Afsluiting

Savasana: Eindig de les met een rustgevende houding. Laat de kinderen op hun rug liggen, ogen gesloten, armen en benen ontspannen uitgespreid, en haal diep adem om het lichaam en de geest volledig te ontspannen.

Deze reeks houdingen biedt een speelse manier om het verhaal van “Coco, kijk uit!” tot leven

Gratis KinderYogales - Coco, Kijk uit!